Sashimi - få våren i hus

Sashimi er en japansk matrett som vanligvis består av tynne skiver rå fisk eller andre sjødyr og som serveres med tilbehør som for eksempel wasabi, syltet ingefær og soya. Her er min versjon som får våren i hus og passer perfekt til venninnekvelden eller som en rett til mai-tapasen. Nyt våren og smakene.


ca 4 personer
1 salma laks
Frisk koriander
ca. 2 dl soyasaus (salt type)
1 rød chili
1 fedd hvitløk
1/2 rødløk
Sesamfrø
1 lime

Skjær laksen i små biter og la stå kaldt mens du lager marinaden. Til marinaden blander man hakket koriander, rødløk, hvitløk, chili, sesamfrø og saften av lime. Blandes sammen med soyasausen. La stå litt kaldt før du tilsetter laksen.

Her har jeg brukt en liten metallform til anretningen. Skal du gjøre det enda litt kjappere og enklere, serverer du lakserøren helt enkelt i en bolle eller et fat. Her er det kun fantasien som setter grenser for hva du vil gjøre.
Server gjerne med avocado, lime og toast.

2 kommentarer: